По информация на BMW Blog се очаква следващото поколение на M5 да бъде първият изцяло електрифициран автомобил, създаден от М-подразделението на марката. Той ще се предлага или като „хибридно транспортно средство с електрическо задвижване“, или като пълноценен електромобил, става ясно от документи, които са на разположение на изданието, публикувало информацията.

В хибридния вариант следващото BMW M5 ще бъде зареждащ се хибрид (PHEV), за чиято основа ще се използва сегашния 4.4-литров V8 двигател с две турбини. Той ще работи в комбинация с електромотор със съвкупна мощност на задвижващата система от 750 конски сили.

Електрическата версия ще бъде захранвана от акумулаторни батерии Gen V, чиято разработка тече в момента, и ще разполага с капацитет от 135 кВт/ч. Те ще могат да се зареждат от станция с мощност 400 W, но BMW ще предлага и зарядно устройство с 800 W, аналогично на това, с което разполага Porsche и Taycan. 

Максималният пробег с едно зареждане, който прогнозират инженерите на BMW, ще бъде около 700 км, а общата мощност на задвижваща система – 1006 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема 2.9 секунди.

Виж още: Илон Мъск ще прибере 700 милиона долара от Tesla въпреки изцепките си