До езерото Керкини в Гърция и обратно – толкова ни трябваше да се влюбим в третото поколение X6. Sports Activity Coupe автомобилите гордо могат да го приветстват в редиците си с пъргавото му и гъвкаво поведение на SAV на пътя, съчетано с изразителната естетика на купето.

Самоувереното излъчване, прецизните детайли в дизайна и луксозното усещане са в основата на концепцията на модела. В сравнение с предишния модел размерите на новото BMW X6 са увеличени, височината е намалена, а пропорциите са издължени, постигайки мощно излъчване в комбинация със спортен дух.

Най-ефектният акцент в предната част на автомобила, е голямата, оградена с обща рамка бъбрековидна радиаторна решетка. За всички, които искат да бъдат забелязани отдалече, опция за новото BMW X6 е тя да бъде осветена. Функцията се активира при отключване и заключване на автомобила, като можете и ръчно да я регулирате по време на шофиране.

Адаптивните LED фарове BMW Spot на лазерните светлини със Selective Beam оптимизира функциите на дългите светлини. По този начин обсегът на незаслепяващите дълги светлини се увеличава до около 500 метра.

19-инчовите алуминиеви джанти са серийни, предлагат се и други варианти с размери от 20 до 22 инча. Моделите BMW X6 M50i и BMW X6 M50d серийно се оборудват с 21-инчови алуминиеви джанти.

Ексклузивното и спортно излъчване е отразено и в интериора. Дизайнът на кокпита е с ново разположение и оформление на елементите за управление, ориентирано към водача. Новото BMW X6 серийно се оборудва с кожена тапицерия Vernasca. Благодарение на начина, по който са разделени и сгъваеми задните седалки, вместимостта на багажника се увеличава от 580 до 1530 литра. Част от акцентите на незадължителното оборудване са мултифункционалните предни седалки с масажна функция, четиризоновата автоматична климатична инсталация, темперираните поставки за чаши, кристалните приложения за подбрани елементи за управление, панорамният стъклен покрив Sky Lounge, пакетът Ambient Air за ароматизация на интериора, както и озвучителната система Bowers & Wilkins Diamond+ 3D Surround Sound.

Гамата от двигатели, която се предлага при въвеждането на пазара на новото BMW X6, включва два бензинови и два дизелови агрегата от най-ново поколение, като на върха на моделната гама е новоразработен V8 бензинов двигател с мощност 390 кВт/ 530 к.с. BMW X6 M50d (среден разход на гориво: 7.2–6.9 л/100 км; СО2 емисии (комбинирани). Осемстепенна трансмисия Steptronic и интелигентното задвижване на четирите колела на новото BMW X6 осигуряват максимално сцепление, пъргавина и стабилност на пътя.

Новото BMW X6 е с адаптивно М окачване, като се предлага и с въздушно на предната и задната ос, включително автоматично регулиране на нивото. Офроуд пакетът се предлага като опция за всички варианти на модела с изключение на BMW X6 M50i и BMW X6 M50d. На разположение са четири режима за шофиране по сняг, пясък, чакъл и скали. С натискане на бутон могат да бъдат активирани оптималните настройки на височината на каросерията, на системата xDrive, на характеристиките на педала на газта, на управлението на трансмисията и на намесите на DSC системата. Въпреки първоначалната ни изненада, че този автомобил е търсен и за офроуд, лично тествахме в каменист терен и кал, убеждавайки се, че се представя доста добре.

Асистиращите системи в автомобила вече са разширени с множество нови функции, повишаващи комфорта и сигурността. Новото BMW X6 серийно се оборудва с Контрол на скоростта със спирачна функция, както и с Предупреждение за сблъсък и за пешеходци със спирачна функция при градски условия, което вече реагира и на велосипедисти. Като опция се предлага Активен контрол на скоростта с функция Stop&Go. По избор при новото BMW X6 и асистент за шофиране Professional. Този цялостен пакет за сигурност и комфорт предлага асистенти за завиване и водене в лентата, за задръствания и за поддържане на лентата с активна защита срещу страничен удар.

Любопитното тук е иновативният асистент за движение на заден ход, който подпомага водача при излизане от паркоместа и маневриране в тесни пространства. Впечатли ни представянето му, като при паркиране на преден ход автомобилът запаметява движенията и може да мине по същия път и на заден ход.

BMW Live Cockpit Professional комбинира нова Infotainment концепция с най-високо ниво на свързаност. Той включва арматурно табло с висока разделителна способност и контролен дисплей, всеки от тях с диагонал 12.3 инча. Разполагате и с Intelligent Personal Assistant, към когото се обръщате с Hey BMW, като има опция и да го прекръстите както вие желаете за по-персонализирано усещане. Дигиталният ви асистент може да ви разясни функции на автомобила, да ви предостави разнообразна актуална информация и като цяло да подпомага водача. Например, ако му кажете, че ви е студено, той ще регулира температурата вместо вас и в общи линии, дори да сте сами на дълъг път, ще имате чудесен дигитален събеседник.

Цените на новото BMW X6 стартират от 146 500 лв. с вкл. ДДС

Виж още: 10 нюанса HBO Go – защо това все още е най-добрата стрийминг услуга за масовия бг потребител?

Тагове: