Ако е имало някои автомобилни ентусиасти, които не смятат BMW M2 за достатъчно бързо, немската компания се погрижи за тях. На бял свят излезе BMW M2 Competition. Това е нова, по-мощна версия на двувратото купе. Очаква се да пристигне в представителствата на компанията през лятото на тази година.

BWM M2 Competition, който заменя старото M2 Coupe, ще се захранва от 6-цилиндров редови мотор с две турбини. Същият, който седи под капака на М3 и М4. Това означава, че М2 отново ще използва 3.0-литров двигател, но конските сили са значително увеличени и вече са 405. М2 Coupe имаше 365 к.с.

Въртящият момент ще е 550 Nm, а от 0-100 км/ч ще ускорява за 4.4 секунди. Последното число важи за модела, оборудван със стандартната 6-степенна ръчна скоростна кутия. Ако се възползвате от M DCT автоматичната трансмисия, ще се изстрелвате до 100 км/ч за 4.2 секунди. Максималната му скорост е 250 км/ч. Има и възможност за допълнителен M Driver пакет, който „отключва“ максимална скорост от 280 км/ч.

Не че старото М2 беше бавно, но новото има с 0.2 секунди по-бързо ускорение. Това не е за пренебрегване. Подобренията в новия модел не се ограничават с това. Предната част на автомобила е още по-стабилна благодарение на нови разпънки и подпори, изработени от подсилен въглероден полимер. Охладителната система също е подобрена, дори предните решетки са още по-големи. Това не е само функционално, но и добавя много по-агресивен вид на новото купе.

Изпускателната система също е обновена с двоен ауспух. Присъстват и електронно контролирани клапи за още по-изкусен звук. Сред опциите са М Sport спирачки, боядисани в сиво, които също имат не само функционална роля. На таблото има бутони за настройка на поведението на двигателя и самото управление на автомобила.

BMW M2 Coupe и без това е един от най-интересните автомобили за шофиране, а сега става още по-добър. Може да не е най-мощният и бърз модел от цялата гама М на BMW, но комбинацията от над 400 к.с., игриво шаси и леко купе е повече от задоволителна. Пълните спецификации, както и цените за модела ще станат ясни по-късно тази година, когато продажбите на M2 Competition започнат официално.

Тагове: