Както винаги едно от най-интересните кътчета на всяко автомобилно изложение е при BMW. Шоуто в Женева тази година не прави изключение, като този път немците привлякоха вниманието най-вече с масленозелено купе с четири врати и „М“ емблема, както и със следващото поколение електрически автомобил – седана i4. Другото интересно в зоната на BMW е новият X4, за който разбрахме всички детайли предварително.

BMW M8 Gran Coupe Concept

M8 следва визията на останалите автомобили от осма серия, с които се запознахме наскоро. Отново виждаме издължен преден капак и къса задна врата, подчертаващи спортния дух на автомобила. Основната разлика на M8 Gran Coupe е, че има четири врати. Изглежда, че имаме нов флагман! Изразителната предница включва разделена на три решетка в долната част, отговорна за охлаждането на двигателя и спирачките. Присъстват и задължителните „бъбреци“, но още по-големи и разпознаваеми. Технологията за LED светлините е заета от състезателния M8 GTE.

С 21-инчовите си джанти в два цвята, зеления цвят на шасито, който се променя към синьо под различна светлина, както и златистите елементи, BMW M8 Gran Coupe Concept е не само спортен, но и луксозен. От BMW твърдят, че колата е за хора, които искат нещо специално, с което да се отличават от всички останали.

Очакваме под капака на M8 Gran Coupe да бъде познатият за М-сериите 4.4-литров V8 с две турбини и над 600 к.с. Максималната му скорост може да бъде над 300 км/ч. Впечатляваща скорост за купе, което тежи близо 2 тона. Включено е задвижване на четирите колела, както и набиращото популярност завиване на четирите колела. Трансмисията ще е 8-степенна.

Множество други подобрения по окачването ще спомогнат за безкомпромисно поведение на пътя и добра маневреност. Очакваната цена за съперника на четиривратия AMG GT е около 160 000 евро, когато влезе в серийно производство.

BMW i4

Концептът на BMW iVision Dynamics беше показан още миналата година във Франкфурт. Тази година в Женева от BMW обявиха, че този модел ще влезе в производство като BMW i4. Автомобилите от този модел ще се произвеждат в Мюнхен.

Автомобилът, който е представен като съперник на Tesla Model 3, се цели в 500 км пробег с едно зареждане. Мощността му ще е над 350 к.с. Въпреки че нямаме конкретен краен срок да видим i4 в автосалоните, е хубаво, че още един концепт ще се превърне в сериен модел.

Преди него очакваме електрическо MINI, а след това и електрифициран BMW X3. Ето защо очакваме да видим i4 да излезе от завода около 2021 година. Тези модели са важна част от плана на BMW Group да има 25 електрифицирани модела на пазара до 2025 година.

Тагове:
Още от Tech