Nvidia ще работи с автомобилния доставчик Bosch върху технология за самостоятелно шофиране на автомобили с помощта на предстоящия чип Xavier. Както знаем, Bosch вече предлага автомобилни части и технологии, а сред клиентите на компанията е и Tesla, която използва редица сензори за функцията за самостоятелно шофиране.

В края на миналата година Nvidia представи устройството Drive PX, което ще използва мощен процесор, наречен Xavier. Компанията не спира само с хардуера и разработва различни програми и софтуер с машинно обучение за него. Именно от това ще се възползват от Bosch, които ще използват тези технологии и ще доставят крайния продукт за производителите на автомобили.

Nvidia дава поредна сериозна заявка в сферата на самоуправляващите се превозни средства - нещо, което направи още през CES 2016, а тази година надгради на тазгодишното издание на технологичното изложение. Но това не е единственият хардуерен производител, който се цели в бъдещето на автомобилите. Тази седмица Intel направи голям удар, придобивайки компанията Mobileye за 15.3 милиарда щатски долара. Mobileye се занимава с разработване на сензори, чипове и софтуер за самостоятелно шофиращи се автомобили.

За партньорството с Bosch се заговори още на CES 2017, но то вече е факт, а двете компании смятат, че системата ми за автономно шофиране ще е готова през 2020 година.

Технологията за автономно управление на NVIDIA е вътрешна разработка и производителят на чипове работи с широка гама от производители на автомобили, включително Volvo, Audi, Mercedes-Benz и Ford.

Drive PX, работещ с процесора Xavier, ще бъде третият специализиран компютър на Nvidia, предназначен да позволи на автомобилите да разпознават изображения и бързо да изготвят точни карти. Системите на Drive PX събират данни от GPS, радар, LIDAR, камери и други сензори, за да се вземат решения за шофиране.

Оцени:
Рейтинг: 5
Още от Tech

Мистериозният Sony Xperia ZG Compact продължава да озадачава в Geekbench

4 | Преди 9 ч.