Производителят на суперколи Bugatti и компанията Palmer Johnson, занимаваща се с производство на плавателни съдове, работят над съвместен проект за спортна яхта, наречена Niniette 66.

Niniette 66 ще прилича на автомобила Chiron и ще може да развива скорост над 44 възела (80 км/ч), съобщава The Verge. Тя ще е с дължина от двадесет метра и широчина от 6,3 метра. Двете компании разработват суперяхтата от началото на 2015 г. Досега подобни луксозни яхти прави само компанията Wally, чиито съдове са с корпуси от титан.

Niniette 66 ще бъде оборудвана с осемцилиндрови двигатели MAN с мощност от 1200 к.с. За маневриране са предвидени водометни двигатели MJP. Яхтата ще бъде изработена от най-скъпите и висококачествени материали на пазара - въглеродни нишки, алуминий, естествена дървесина, мрамор и т.н. На борда ще има джакузи, бар, спалня и гостна. На самата палуба пък ще гори огнище. Има една просторна кабина, широка 6 метра (от борд до борд) и втора, която е свързана с каютата. На самия корпус ще има поплавъци, който ще спомагат за стабилността й при високи скорости. Цената на Niniette 66 ще бъде 2.2 милиона щатски долара.

 

 

 

Тагове: