Подкрепяният от Huawei модел Seres 5 прави важна стъпка в глобалното си разрастване, като навлиза в ЕС. В момента само Seres 3 може да се намери в магазините в Нидерландия, но сега компанията потвърди, че скоро ще пусне Seres 5. По-големият Seres 5 включва задвижване и информационно-развлекателни системи, разработени от Huawei.

Моделът Seres 5 е дълъг 4.7 м и се предлага с междуосие от 2.88 м. Той се задвижва от платформата Huawei DriveONE, включваща два електрически мотора с обща мощност 585 к.с. и 940 Nm въртящ момент.

Батерията от 80 kWh може да измине 500 км със зареждане, но това е според прекалено оптимистичния диапазон на NEDC. В Китай колата се предлага и с допълнителен 1.5-литров бензинов удължител на пробега, но той не се предлага в Европа.

Автомобилът поддържа изход от превозно средство към превозно средство (V2V), така че да може да зарежда други автомобили, когато възникне необходимост. Той също така предлага превозно средство до натоварване (V2L) за захранване на вашето къмпинг оборудване.

Seres 5 идва с HiCar на Huawei, който ви позволява да прехвърлите вашата навигация, музика и да изберете други приложения от вашия телефон Huawei към централния панел за информация и развлечения на автомобила. Аудиосистемата с 11 високоговорителя също е настроена от звукови техници от Huawei.

Предстои да разберем колко ще струва Seres 5 в ЕС, но DongFeng трябва да ни каже повече за това скоро.


Снимка: DongFeng

Виж още: За новата соларна кола на Lightyear ще ви трябват 40 000 долара и повече слънце (ВИДЕО)