С покачването на цените на горивата се вижда усилване на интереса към електрическите автомобили. Но докато индустрията наваксва с темпото, нетърпеливите потребители се опитват да изкупят всички налични бройки буквално на каквато и да е цена. Поредната рекордна продажба се състоя по време на организиран търг в Лас Вегас - малко използван GMC Hummer EV беше продаден за 324 500 долара - почти три пъти над първоначалната препоръчителна цена. Електрическият автомобил имаше само 48 мили навъртени на километража и е една от малкото Edition 1 Hummer EV, които се продаваха доста над препоръчителната цена на дилъра.

През април и май два употребявани Hummer EV бяха продадени на онлайн търг за 275 000 и 260 420 долара. И двете превозни средства имаха по-малко от 1000 мили на километража. Оригиналната обявена цена от GMC при представянето на модела беше около 110 000 долара, но както се вижда, ситуацията доста се е променила предвид огромния интерес. Автомобилният производител съобщава, че е получил над 77 500 резервации за електрическия пикап, като до този момент са изпълнени едва 372 доставки. От The Verge изчислиха, че на GMC ще отнеме около 17 години и половина да изпълни настоящите си резерви при текущия производствен темп. Компанията обаче заяви, че планира да увеличи нивата на производство, за да поеме хиляди доставки до по-късно тази година. Освен това миналия месец GMC решиха да вдигнат цените на електрическите си возила си с около 6250 долара, позовавайки се на нарастващите разходи за части. Трябва да признаем, че бройката, продадена в Лас Вегас, е доста луксозна с бронзовите си акценти и зашеметяващия infinity покрив.

Но може би най-емблематична е функцията Crab Walk, която позволява на четирите колела да се въртят в една посока и да се движат по диагонал. Припомняме, че първият произведен Hummer EV имаше завидната съдба да бъде продаден на благотворителен търг срещу цели 2.5 милиона долара. Така че какво са 324 500 долара в сравнение с това?  

Снимки: Barrett-Jackson

Виж още: Прекупвачи продават онлайн електрическия Hummer за над 250 000 долара