За радост на феновете на електромобилите изцяло електрическият вариант на Jaguar E-Type ще се превърне от мит в реалност. Производителят ще го пусне в продажба под името Zero.

Ретро външността е съхранена, но двигателят с вътрешно горене и трансмисията са заменени с електрически мотор и батерия с капацитет 40 киловатчаса. Тя издържа преход от 112 км и зарежда около седем часа. Компонентите са на производителя I-Pace.

Автомобилът няма да е създаден от нулата обаче. Jaguar ще преправя вече съществуващи шестцилиндрови E-Type в електрически варианти, като всички оригинални части ще се запазват, за да може електрифицирането да е обратимо.

За разлика от оригинала Zero има тъчскрийн навигация, LED фарове и други по-съвременни части, но клиентите могат да поръчват колата и с автентичното оборудване. Всеки поръчков автомобил може да бъде персонализиран спрямо нуждите на клиента. Цената засега е неизвестна, но бидейки поръчков и в луксозен клас, Zero със сигурност няма стои в една редица с Tesla Model 3 във въображаемия шоурум.