Volkswagen потвърди, че ще покаже официално първата си електрическа кола следващата седмица. Автогигантът сравнява премиерата на ID3 c тази на емблематичните Golf Beetle – две коли, които промениха автомобилната история.  

Различни прототипи на ID3 вече сме виждали неколкократно, но все още не знаем визията на Volkswagen за това, как ще изглежда серийната версия. Завесата обаче ще се вдигне на Автошоуто във Франкфурт, което стартира на 10 септември.

Според Volkswagen е-колата е началото на трета голяма глава в историята на компанията. Ако искате наистина да се чувствате част от тази трансформация, Volkswagen ще предложи ексклузивно специално издание на колата, натъпкано с различни екстри, от което обаче ще бъдат произведени само 30 000 бройки.

Volkswagen обещава, че батерията на серийната ID3 ще осигури пробег от 420 км. Има вариант и за по-голяма батерия.

Най-важната характеристика тук обаче е цената. Volkswagen потвърди, че тя ще бъде под 30 000 евро в Германия, където по закон в рекламите цената трябва да е с ДДС. Очаква се след различните бонуси и облекчения заради е-мотора Volkswagen ID3 да бъде една от най-достъпните е-коли за дълъг пробег на пазара.   

Виж още: 3100 карата съвършенство: Rolls Royce Cullinan (Видео ревю)

Тагове: