За пръв път в историята си Ferrari представи нов модел без помпозно събитие, събиращо известни личности и кинозвезди. Причината за това, разбира се, се крие в глобалната COVID-19 пандемия, като заради социалната дистанция компанията се довери на стилна онлайн презентация.

Новото возило е задвижвано от 3.9 V8 двигател с двойно турбо, който разполага с внушителните 612 конски сили. Буквата М в името на спортната кола означава modificata, което, преведено на български, означава модифициран. В реалността означава чисто нова скоростна кутия, разполагаща с внушителните 8 скорости и специален RACE режим, който се активира с бутон на волана.

Иновативната скоростна кутия е изключително важна за Ferrari, защото сериозно подпомага икономията на гориво и помага на компанията да се позиционира като загрижена за околната среда и спазва законовите регулации.

Portofino M относително запазва въшния вид на предшественика си, като предната решетка е преработена и нови въздухозаборници са инсталирани в предните калници, придаващи елегантност на силуета на автомобила. Според компанията прибиращият се твърд покрив позволява на спортното возило да се ползва и в летни, и в зимни условия, съответно като купе или кабрио.

Интериорът е издържан в типичния за компанията луксозен стил, като на очи се набива огромният 10.3-инчов инфотейнмънт екран, монтиран в средата на таблото. Дизайнерите са подходили внимателно, като са запазили типичните за компанията черти, като например бутоните и копчетата са в минимално количество.

Цената на возилото ще започне от 200 000 щатски долара и ще бъде налична в Европа и САЩ в началото на следващата година.

Снимки: Ferrari

Виж още: Завръщането на една легенда: Hummer стъпва отново на пазара с рачешка походка (ВИДЕО)

HiCast е седмичен подкаст на екипа на списание HiComm - Геро, Стоян и Хели, в който водещите разговарят за най-интересното от света на технологиите, филмите и игрите. Ако искате да разберете какво е направило впечатление на екипа на списанието през тази седмица - не пропускайте епизод 7.