Ferrari като цяло не желае непремнно да инвестира в електрическо задвижване на колите си, но главният изпълнителен директор на марката намекна, че в крайна сметка те ще го направят след 2025 г. - ако все още са наоколо.

В миналото ръководителите на Ferrari са правили коментари за това как не смятат, че акумулаторните електрически двигатели имат смисъл за това, което целят да правят със своите суперколи.

Главният изпълнителен директор на Ferrari Луи Камилери повтори тази позиция в коментар пред репортери във фабриката на Ferrari в Маранело тази седмица:

„Технологията на батериите все още не е мястото, където трябва да бъде“, казва той.

Камилери посочи, че изцяло електрическото Ferrari ще излезе на пазара чак след 2025 г.:

„Все още има важни проблеми по отношение на автономността и по отношение на скоростта на презареждане. Така в крайна сметка ще излезем с един е-модел, но това е след 2025 г. Не е краткосрочен план".

Това е един от най-бавните срокове за електрификация от всички големи производители на автомобили, тъй като повечето от тях целят 25 до 50% от продажбите им да бъдат изцяло електрически до 2025 г. Има много страхотни изцяло електрически суперколи, които излизат на пазара през следващите няколко години, и които ще променят възприятието на хората. Следващата генерация Tesla Roadster идва на ум, но ще има и няколко други изцяло електрически модела, налични до 2022 г.

Виж още: Tesla изпревари BYD като най-голям производител на е-коли