Ford вече потвърди, че най-сетне ще направи изцяло електрическа версия на своя супер популярен пикап F150, но все още не се знаеше кога ще я видим. Сега вече имаме макар и малка яснота, след като компанията обяви, че електрическият Ford F150 ще бъде на пазара преди 2020 г.

Миналата година Ford обяви плана си да изкара цели 16 електрически модела на пазара, започвайки именно с изцяло електрически пикап с пробег от над 500 км. Ходът на американския гигант е особено важен, защото първоначално се предполагаше, че Ford F150 ще има само хибридна версия, но очевидно бързите промени на автомобилния пазар карат компанията да бъде по-настъпателна в решенията си.

Освен Ford F150 слуховете твърдят още, че други икони като Ford Ranger и Ford Bronco също могат да се завърнат като електрически модели.

Ford не може да си позволи да чака прекалено дълго с е-версията на Ford F150, защото това е най-продаваният модел на компанията в този сегмент. Няколко други производителя вече планират да са първи на пазара на е-пикапи. Такъв модел ще стане приоритет за Tesla след пускането на Model Y догодина, а Bollinger подготвя пикап версия на своя е-джип, който също трябва да е на пазара през 2020 г. Накрая Rivian също планира е-пикапа R1T за следващата година, като любопитното тук е, че именно Ford е основен акционер в тази компания.

Виж още: Електрическият VW ID3 - на върха с легендите Golf и Beetle