След месеци намеци марката LiveWire на Harley-Davidson представи своя втори изцяло електрически мотоциклет: новата машина със средно тегло Del Mar. Изграден върху новата платформа на марката Arrow, той разполага с 60 kW мотор, способен да ускори от нула до 100 km/h за по-малко от четири секунди.

Батерията на Del Mar с формат 21700 се помещава в структурен корпус, който има дублираща функция като част от рамката на мотоциклета, намалявайки общото тегло на превозното средство. За да направи Del Mar още по-лек, LiveWire интегрира шепа компоненти, включително бордовото зарядно устройство, в едно устройство, монтирано от външната страна на корпуса на структурната батерия. След всичко това той е с около 25% по-лек от LiveWire One.

LiveWire очаква Del Mar да може да пътува приблизително 180 километра с едно зареждане. Освен това е-моторът ще разполага с вграден GPS и клетъчна свързаност, което ще позволи на компанията да пусне нови софтуерни функции на мотоциклета и да настрои неговата производителност чрез OTA актуализации. Една функция, която няма да намерите при Del Mar, е бързото зареждане с постоянен ток. Ограничено е до ниво 1 и 2 зареждане.

След разкриването във вторник LiveWire направи 100 мотоциклета Del Mar на стойност 17 699 долара с етикета Launch Edition достъпни за предварителна поръчка. Те се разпродадоха почти мигновено. Що се отнася до производствения модел, който трябва да влезе в продажба някъде през пролетта на 2023 г., LiveWire каза, че е насочена към цена от 15 000 долара. За контекст LiveWire One в момента е най-достъпният електрически мотоциклет на марката, чиято цена започва от 22 799 долара преди федералните субсидии. LiveWire също загатна, че вече разработва трети модел, базиран на платформата Arrow.

Снимка: Harley-Davidson

Виж ощеИзобретател твърди, че е създал летящ мотоциклет