Не се притеснявайте, ако сте били разочаровани, че първите електрически велосипеди на Harley-Davidson не включват този привлекателен ретро модел. Както отбелязва сайтът Electrek, в рамките на марката Serial 1 Harley сега планира да продаде много подобен ретро велосипед на име MOSH/TRIBUTE, при това още в "края на Q4" с други думи - най-вероятно през декември.

Имате възможност да го поръчате предварително за солените 5999 долара и ще получите основата на MOSH/CTY, но с външен вид, който би изглеждал като у дома си през 50-те години, включително дебели бели гуми Schwalbe Super Moto-X, кожено седло с меден цвят и подобни дръжки.

Функционалността остава същата като по-съвременния модел, включително карбоновото задвижване Gates, вграденото осветление и TRP хидравличните дискови спирачки. Сменяемата батерия от 529 Wh се изчислява да достави до 20 километра пробег, въпреки че това може да се свие до 60 километра в зависимост от вашия режим на каране, стил на колоездене и избор на път.

Ще трябва да действате бързо, ако искате такъв модел. Serial 1 прави само 650 MOSH/TRIBUTE единици, разделени равномерно между САЩ и Европа. Марката Harley е обещала по-специално издание на електронни велосипеди "в бъдеще4, така че не е нужно да се лишавате от надежда, ако закъснеете този път.

Снимка: Harley-Davidson

Виж още: NASA надзърна в сблъсъка, който ще доведе до гибелта на нашата галактика