Harley-Davidson направи дебюта си на пазара за е-велосипеди с новия модел Serial 1, който ще се появи през март 2021 г. Машината има дебели гуми на фона на относително тънка рамка, кожена седалка, светещи лога и гъвкава верига.

Новото е-колело идва от Serial 1 Cycle Company, което е подмарка на Harley-Davidson, родена от нейната вътрешна развойна програма. По проекта работят някои от ветераните в компанията.

За плановете на Harley-Davidson да пусне е-колело научихме още през август 2019 г., когато на своята годишна дилърска среща компанията показа три прототипа.

Засега не знаем колко ще струва Serial 1, но е вероятно цената да бъде поне няколко хиляди долара. Harley-Davidson прогнозира, че пазарът на е-колелата ще се разрасне значително в следващите години, макар че е внушителен вече и в момента. През 2019 г. той възлиза на повече от 15 милиарда долара и е очевидно, че бутикова компания като Harley-Davidson не може да си позволи да не излезе на него.  

На сайта на Serial 1 има брояч, който отброява дните до 16 ноември, когато вероятно ще научим цената и ще започнат да се приемат предварителни поръчки.

Снимка: Harley-Davidson

Виж още: Adidas vs. Nike – изкуствен интелект vs. робот

 

Тагове: