Ако се вълнувате от новини за електромобили или смартфони, няма как да сте пропуснали сдружението Sony-Honda, което има за цел да достави интелигентно електромобилно превозно средство в много близко бъдеще. Сега Sony публикува кратък тийзър в YouTube, че двете компании ще ни дадат представа докъде са стигнали по време на CES 2023.

Въпреки че съвместното предприятие беше официално създадено едва през пролетта на тази година, двете фирми работят по проекта от известно време. Така беше само формалност да се обяви името Sony Honda Mobility като негово название.

Самите тийзъри не разкриват нищо освен малки части от колата, което от своя страна предполага, че ще можем да видим истинско превозно средство на сцената. Датата е 4 януари 2023 г., по време на CES 2023 в Лас Вегас.

По-ранни слухове сочат, че Sony ще се съсредоточи върху информационно-развлекателните системи и системите за забавление в колата, включително възможността за гледане на филми и игра на PS5 игри, докато Honda ще използва своя дългогодишен опит в производството на автомобили. Всъщност предстоящото EV ще се обслужва от дилърите на Honda.

Първият автомобил Sony Honda обаче се планира да излезе на пътя през далечната 2026 г., стартирайки, разбира се, в Япония.

Снимка: Unsplash

Виж още: Google работи с Renault за създаването на превозното средство на утрешния ден