Huawei се похвали, че стартира първия в света 5G комуникационен хардуер за автомобилната индустрия. По този начин компанията показва все по-големите си амбиции да се превърне в основен доставчик не само за смартфон пазара, но и за сектора за самоуправляващи се технологии.

Модулът Huawei MH5000 е базиран на чипа Balong 5000 5G, който компанията пусна през януари. Опирайки се на него, инженерите на Huawei са разработили 5G модул за кола с висока скорост и качество на връзката – нещо, което се случва за пръв път в света.

Новата технология бе демонстрирана на голямото автомобилно изложение в Шанхай.

Huawei планира да направи комерсиално достъпна новата технология за нуждите на автомобилния сектор през втората половина на годината. Имайки предвид колко са важни комуникациите за бъдещето на интелигентния транспорт, 5G модулът наистина може да придвижи автомобилната индустрия качествено напред.

В последните години Huawei тества усилено технология за умни свързани коли в китайските градове Шанхай и Шънджън и подписа договори с автопроизводители като FAW, Dongfeng и Changan.