Изглежда, че рекламната кампания на Porsche за техния нов конкурент на Tesla е свършила добра работа, защото немската компания разкри, че вече има 20 000 предварителни поръчки за своя е-модел Taycan. Това е накарало немците да увеличат и планирания производствен капацитет и от февруари Porsche има готовност да произвежда не 20 000, а вече 40 000 бройки от Taycan.

Според Porsche търсенето е значително по-високо от очакваното. Обикновено скок в поръчките идва, след като излязат първите опции и потребителите вече са успели да пробват колата в реални условия.

Това не са просто хора, записали се в някакъв списък – резервацията изисква депозит от 2500 евро. Крайната цена на Porsche Taycan е от 90 000 до 130 000 долара, така че депозитът е малка част от нея и на теория някои могат да се откажат по-нататък, особено като се има предвид, че част от поръчките са направени, преди Porsche да обяви финалния дизайн на Taycan, насрочен за есента. Независимо от това здравата логика сочи, че утвърдена компания като Porsche винаги ще има предимство пред новак като Tesla и тези цифри го доказват.

Имате нов геймърски лаптоп? Ето четири актуални игри, с които максимално ще му се изкефите! (ВИДЕО)

---

Защо ИИ в игрите е толкова тъп и ще поумнее ли някога?