PepsiCo е един от най-ранните потребители на изцяло електрическия камион на Tesla с името Semi. Получавайки първите си бройки през декември, PepsiCo вече пусна няколко от тях за използване на пътя. Но едва месец по-късно тъжно изглеждащ Semi вече бе забелязан да бъде теглен, повдигайки въпроси за това как върви пилотната програма, ако машините вече имат механични проблеми.

Изглежда, че изображенията на Semi в рекламните надписи на Pepsi са били споделени за първи път в Reddit раздела RealTesla: форум, посветен на скептиците на автомобилния производител.

Качилият го потребител твърди, че камионът е бил забелязан в Сакраменто, Калифорния, където PepsiCo преди това в туит потвърди, че ще използва Tesla Semi за обслужване на близкия си обект.

Към момента това е степента на информация, която е известна за състоянието на камиона.

Доколкото знаем, може да има причина, която не е свързана с повреда, камионът да се нуждае от пътна помощ – но в същото време това не изглежда вероятно.

Трябва да припомним за други доклади, както скорошни, така и през предходните месеци, за повреда на Tesla Semi. Вземете например инцидент от октомври, когато изобличително видео засне повредена Tesla Semi, който заема цяла рампа на влекач, за голямо огорчение на хората, заседнали в задръстванията наоколо.

Като цяло това не е желан имидж за автомобилния производител или неговия изпълнителен директор Илон Мъск. Мъск беше публично ентусиазиран от дебюта на Tesla Semi, разгласявайки придобиването на камионите на неговата компания от Pepsi през ноември в популярно Twitter съобщение.

Така че тези най-нови изображения – макар и лишени от контекст – са донякъде осъдителен портрет на предполагаемите впечатляващи възможности на Semi, независимо дали е справедливо да се стигне до това заключение или не. Нито пък е идеалната реклама за потенциално преминаване към превоз с EV камиони, но се надяваме, че нововъзникващите подробности ще помогнат за изясняването на ситуацията.

Снимка: Twitter

Виж още: Новият стандарт за безжично зареждане Qi2 идва в края на 2023 г.