На автомобилното изложение в Шанхай Lotus загатна за първия си нов автомобил, който ще влезе в масово производство за последните 11 години - Type 130. E-колата сега вече е в напреднал етап на развитие и ще бъде "първата в света електрическа британска суперкола", споделят от Lotus.

"Type 130 ще бъде най-динамично издържаният Lotus в нашата история", казва изпълнителният директор Фил Попам. "Това бележи повратна точка за нашата марка и е демонстрация на това, на което сме способни и какво може да дойде от Lotus."

Lotus заяви, че Type 130 ще бъде представен в Лондон по-късно тази година, но освен стилизиран чертеж и видео (по-долу) не предлага никакви детайли или спецификации. Lotus посочва, че ще последва стъпките на други известни "Type" автомобили като Type 78 и Type 88, съответно първия граунд-ефект болид и първия F1 автомобили с въглеродни влакна.

Според доклад от миналата година Type 130 може да бъде суперкола за 2.5 милиона долара с над 1000 конски сили, предназначенa да се конкурира с Battista на Pininfarina и Rimac Two - и двете електрически суперколи с 1900 конски сили и над 300 км/ч скорост.