Успоредно с новия електрически модел Taycan Cross Turismo, Porsche пусна и две нови електрически превозни средства, но те се движат само на две колела. Луксозният автопроизводител представи две е-колела, вдъхновени от Taycan, които имат окачване от въглеродни нишки и спирачки Magura. Останалата част от компонентите, включително техните мотори и системи за смяна на скоростите, са дело на японския колоездачен гигант Shimano. Според Porsche двете е-колелета трябва да се разглеждат като добавка към Cross Turismo, който дори разполага със стойка на багажника, на която могат да се окачат до 3 колелета.

Първият модел се нарича Porsche eBike Sport и е предназначен за улиците. Моторът има максимална скорост от 25 км/ч и окачване, което осигурява балансирано возене както на асфалт, така и на други настилки.

От своя страна Porsche eBike Cross e предназначено за пресечен терен и има хидравлична седалка, която позволява различни настройки на височината. И двата модела ще се предлагат в два размера и ще се продават в салоните на Porsche от пролетта. Както може да очаквате, нито един обаче няма да е евтин: Porsche eBike Sport започва от 10 700 долара, докато Porsche eBike Cross ще ви струва най-малко 8549 долара.

Разбира се, ако имате 91 000 долара за Porsche Cross Turismo, то едва ли нещо ще ви спре да комбинирате новата машина на Porsche с едно от бутиковите е-колелета на компанията.

Снимка: Porsche

Виж още: Броят приложения в Huawei AppGallery е нараснал почти двойно за 1 година