През следващите пет години Maserati ще „електрифицира“ целия свой автопарк, но не очаквайте бутиковата марка да ви залее с електрически модели веднага. Изпълнителният директор на Maserati Давиде Грасо обяви, че компанията ще превърне оттук насетне всички свои модели в изцяло електрически или поне в хибридни.

След като започна този процес със седана Ghibli по-рано тази година, Maserati ще продължи тенденцията си с новия си джип Grecale, който излиза догодина. Maserati ще предлага две версии на модела: една с бензинов двигател и една хибрид. Напълно електрически вариант ще се появи на по-късна дата.

Новите модели Gran Turismo и Gran Cabrio също ще бъдат електрифицирани, като изцяло е-версия на първия може да се очаква още през 2021 г.

Компанията майка на Maserati - Fiat Chrysler, е един от най-бавните автопроизводители в световен мащаб в приемането на идеята за е-колите. Тя планира да пусне поне 30 частично електрически модела към 2022 г. и вече има много критици на това, че преходът тече бавно.     

Снимка: shutterstock

Виж още: Гробище на Луната ще приема тленни останки на богати покойници

 

Тагове: