Extreme E добавя още един голям състезателен отбор към своята електрическа офроуд лига. McLaren Racing разкри, че ще се присъедини към втория сезон на Extreme E през 2022 г. Макар че компанията все още не е избрала пилоти, говорителят и отбеляза, че ще използва персонал, който не е бил част от програмата ѝ във Формула 1. Правилата диктуват малък екип на дадено събитие с двама пилоти, един инженер и четирима механици.

McLaren не се притеснява от поставените си цели. Компанията разглежда Extreme E като начин да засили своята по-голяма „програма за устойчиво развитие“, да не говорим за равенството (всеки отбор има по един мъж и жена). Тя също вижда това като шанс да „достигне до нова публика“ с необичайния състезателен формат на Extreme E.

Производителят на суперавтомобили далеч не е непознат за феновете на електрическите състезания, защото поддържа Формула Е на много ранен етап, включително разработката на акумулатора за първите два сезона. Друг е въпросът да се състезава вече със собственото си име - това сигнализира за по-задълбочен ангажимент към изцяло електрическия моторспорт, дори и отчасти за публичност.

Междувременно за Extreme E това е значителна победа. Въпреки че вече има няколко високопоставени отбора, включително наскоро добавеният X44 на Люис Хамилтън, няма много големи производители на автомобили. McLaren няма да доведе непременно до наплив от големи марки автомобили, но дава на Extreme E допълнително ниво на доверие в решаващ момент.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Новото безжично зареждане на Xiaomi е пет пъти по-бързо от това на iPhone 12 (ВИДЕО)