Mercedes-Benz SLR McLaren от 2007 г. по принцип е вълнуваща кола, но тази, която се предлага за продажба в eBay, е малко по-специална. Автомобилът няма персонализирана визия или допълнителни мощности. Това, което го прави специален, е предишният му собственик. Баскетболната легенда Майкъл Джордан притежаваше този 2007 Mercedes-Benz SLR McLaren.

За тези, които не са запознати с Mercedes-Benz SLR McLaren, тази конкретна кола е издание 722 и разполага с 5.5-литров компресорен V-8 двигател и тунинг от AMG. Той има изключително нисък километраж с едва 2038 километра и е посочен като много чист отвътре. Има автоматична скоростна кутия.

Самата кола също е доста рядка, като само 2157 от тях са произведени между 2003 и 2010 г. Това не е чисто спортна кола; счита се за GT модел. Този конкретен SLR McLaren 722 е с номер на шаси 001327. Пакетът 722 предлага по-мощен двигател, 19-инчови леки алуминиеви джанти с прахово боядисани черни и червени спирачни апарати. Други ексклузивни елементи на 722 Coupe включват тапицерия от въглеродни влакна, седалки от въглеродни влакна и черна тапицерия от кожа с алкантара.

Автомобилът също има много въглеродни влакна, използвани в конструкцията му. 5.4-литровият двигател е с 617 конски сили, а автоматичната скоростна кутия е петстепенна. Трансмисията има три различни ръчни режима и е пипната от AMG, преди да напусне фабриката.

Спирачките са карбоно-керамични, а колата е със задно предаване. SLR McLaren се появява, когато Mercedes-Benz притежава 40% от групата McLaren, което прави това бутиково превозно средство доста вълнуващо. Продавачът несъмнено иска огромната цена и поради невероятно известния предишен собственик на автомобила. Цената в eBay за покупка сега е 695 750 долара, но наддаването е само до 65 300 долара, като остава по-малко от ден и половина.

Снимка: eBay

Виж още: Marvel атакува българската версия на HBO Go с 19 продукции

Тагове: