Mercedes официално представи AMG GT Black Series, задвижван от най-мощния AMG V8 двигател, произвеждан някога от компанията. Това е първият от двата ъпгрейда в сравнение със стандартния модел. Втората промяна е дизайнът. Интегриран е нов колянов вал, подобен на този на Ferrari. Нови са още разпределителните валове, по-големите интеркулери, по-големите турбо компресори и подобрената изпускателна система. С всички тези подобрения този модел вече притежава 730 конски сили и развива максимална скорост 325 км/ч. Времето за развиване на скорост от 0 до 100 км/ч е само 3.2 секунди.

Двигателят е само малка част от историята. Останалото е аеродинамичният дизайн. Освен вътрешните компоненти, които вече споменахме, огромната решетка отпред е вдъхновена от GT3 и пропуска повече въздух за охлаждане на двигателя и гумите. Предният сплитер се регулира ръчно и може да бъде вкаран в състезателен режим, който притиска автомобила по-близо до земята, а отворите над капака и калниците осигуряват допълнително охлаждане. Задният спойлер се наглася автоматично според режима, в който карате, но може да се регулира и ръчно.

Все още няма информация относно цената. Автомобилът ще се появи на пазара през 2021 г. От Mercedes я наричат "най-аеродинамичната кола, която са създавали".

*Снимки: Mercedes-AMG

Вижте още: Новото тъчскрийн табло на Mercedes елиминира 27 физически бутона (СНИМКИ)