160 автомобила и общо 1500 експоната могат да бъдат разгледани дигитално и напълно безплатно от къщи в Музея на Mercedes-Benz. Вратите му са виртуално отворени за всички любители на колите с трилъчата звезда, за да се запознаят те отблизо със съвременната автомобилна история от първата патентована кола в света до водородното превозно средство от това хилядолетие.

Музеят се намира в Щутгарт, Германия, и е разположен на 16 500 квадратни метра изложбена площ. В залите му са представени някои от най-старите автомобили, построени преди десетилетия, както и легендарни състезателни автомобили и футуристични изследователски превозни средства.

360-градусови снимки на седемте зали „Легенди“ и петте зали „Колекции“ и изложените в тях автомобили могат да бъдат разгледани в уебсайта на музея (https://www.mercedes-benz.com/en/classic/museum/exhibition/).

За почитателите на класическите модели от Mercedes-Benz са направили и специална анкета, с която да определят коя кола им подхожда най-много (https://www.mercedes-benz.com/en/classic/quiz/).

Вижте още: Mercedes-Benz ще предлага ново бижу в България