Mercedes-Benz разкри шантава нова концептуална кола, вдъхновена от кинохита Avatar от 2009 г. Тя се нарича Mercedes-Benz Vision AVTR и е създадена с помощта на режисьора Джеймс Камерън. Машината олицетворява всичко, с което е известно изложението CES: футуристична технология, невероятен стил и  връзка с известна развлекателна марка.

И още нещо – колата има люспи.           

Въпреки че не визуализира конкретен предстоящ модел за производство на Mercedes-Benz, Vision AVTR има за цел да покаже идеите, които дизайнерите, инженерите и изследователите на тенденции смятат, че биха могли да доведат до по-тясно взаимодействие между хора, машини и природа в далечното бъдеще.

Сред по-светещите елементи, представени в концепта, са 33 отделни „бионични капака“, напомнящи люспи на влечуго, които се разгръщат в задната част на каросерията, за да променят аеродинамиката.

Конвенционалните кръгли гуми също са сменени със сферични гуми за по-голяма маневреност и по-малко въздействие върху околната среда. Новата концептуална машина е замисленa да се движи настрани на приблизително 30 градуса поради способността си да задвижва предния и задния мост в една или друга посока.

Това „движение на раци“ е проектирано да му осигури максимална пъргавина.

Виж още: САЩ затягат износа на AI от страх от Китай

Тагове: