Предварителните поръчки на новата версия на електрическия Nissan Leaf надминаха 13 000, похвали се японската компания. Преди броени дни по време на CES 2018 тя демонстрира концептуалния автономен автомобил IMx, но очевидно интересът към съвсем реалния и наличен в момента Leaf е не по-малко силен.

Според изчисленията на компанията това означава, че на всеки 12 минути постъпва ново потребителско желание за неговото придобиване, въпреки че електромобилът ще пристигне в изложбените центрове на фирмата през следващия месец.

Новият Nissan Leaf е наследник на най-продаваната изцяло електрическа кола в света, която вече е с повече от 300 000 реализирани единици. Предстоящата версия ще привлече потребителите не само изцяло нов дизайн на екстериора и интериора, но и множество нови технологични решения и увеличена до 378 километра автономност. Към края на тази година трябва да видим и трета ревизия, която ще предложи по-мощен двигател и увеличен пробег.

Друга интересна система, с която разполага колата, е т.нар. e-Pedal, която обещава ускорение и спиране, в това число и до напълно неподвижно положение, с един педал.

В зависимост от източника на енергия зареждането на батерията на новия Nissan Leaf може да бъде извършено за 8 или 16 часа.

Най-четени
Всички

Изтече дизайнът на PlayStation 5. Разработчик на Codemasters го потвърди (СНИМКИ)

197 | 22.08.2019
Още от Tech

Android по стъпките на Windows?

19 | Преди 13 ч.