Десетилетия след като се превърна в емблемата на 80-те години, Lamborghini Countach се завръща като могъща хибридна суперкола. 48-волтовият електрически мотор и 6.5-литровият двигател доставят около 802 конски сили при задвижване 4х4.

Новият Lamborghini Countach ускорява от 0 до 100 за по-малко от три секунди и може да достигне максимална скорост от 355 км/ч. Според компанията тайната на тази мощ се крие в суперкондензатор, който осигурява три пъти повече мощност на е-мотора в сравнение с литиевойонна батерия със същото тегло. Електрическият мотор е прикрепен директно към скоростната кутия, за да се запази усещането за разпределение на мощността, което получавате при V12 двигател.

По-голямата част от шасито на новия Lamborghini Countach е изградено от въглеродни нишки. Целта е да се покаже как емблематичният дизайн на Lamborghini Countach от 80-те години е еволюирал в елитен модел от това десетилетие. Вътре ще откриете 8.4-инчов тъчскрийн дисплей с интеграция на CarPlay.

Както обикновено става при такива суперколи, парите не са единствената пречка да се сдобиете с този нов Lamborghini Countach LPI800-4. Цената не само изобщо не е обявена, но от колата ще бъдат изработени само 112 бройки. Изглежда, че Lamborghini действително гледа напред, но емблемата Countach е прекалено важна за компанията, за да не я почете с тази лимитирана серия.      

 

Снимка: Lamborghini

Виж още: Куче робот помага на SpaceX за ракетата, която ще ходи до Марс (ВИДЕО)