Компанията Kitty Hawk може и да има финансовата благословия на основателя на Google Лари Пейдж, но това не означава, че нещата вървят гладко за нея. Forbes съобщава, че главният инженер на Kitty Hawk Деймън Линд е бил уволнен след сериозен скандал с шефа на компанията Себастиан Трун и самия Пейдж. Изглежда, че Пейдж и Трун са искали да построят по-голяма версия на въздушното такси Heaviside, което автономно може да води двама пътници, докато отдалечен пилот контролира процеса. Линд обаче е счел идеята за прекалено рискована.  

Според запознати източници той си е изградил репутация на невъзприемчив към идеи и враждебен към служителите човек. KittyHawk ще се опита да го замени с бившия редактор на Wire Крис Андерсън и с покупката на компанията 3D Robotics. Освен това самият Трун ще се ангажира с повече отговорности по ежедневните дейности на Kitty Hawk, включително и разработката на прототипа на въздушното такси.  

Тези ходове не вещаят добро за Kitty Hawk, която миналата година вече се отказа от своя първи летателен прототип и уволни повечето от служителите по проекта. Междувременно конкуренцията сред пионерите на въздушния такси транспорт се увеличава и Kitty Hawk ще трябва да се бори за своето място там във все по-враждебна и конкурентна среда.

Снимка: Kitty Hawk

Виж още: Собствениците на iPhone 6s и първия iPhone SE остават без iOS 15