Наскоро BMW представи ново поколение луксозни седани, разработени на базата на емблематичното BMW Серия 7. Тези здрави автомобили съчетават най-съвременните функции за сигурност с комфорт на возене и простор, за да постигнат най-доброто от двата свята.

Най-новата премиера се състои от BMW i7 Protection и BMW Серия 7 Protection, като първият от тях е като крайъгълен камък - първият в света изцяло електрически седан за защита.

Както подсказва името, основният фокус на автомобилите е върху интегрираната концепция за сигурност, наречена BMW Protection Core. Това нововъведение включва специфична за модела самоносеща структура на каросерията, изработена от бронирана стомана. За да е сигурно, че автомобилът е напълно неподатлив на атаки от всички ъгли, има допълнителна броня за долната част на каросерията, покрива и добавяне на подсилено стъкло.

Изработени с изключително внимание към детайлите, тези автомобили се произвеждат в завода на BMW Group в Динголфинг чрез сложен процес на "майсторско производство". Впечатляващо е, че автомобилите предлагат персонализирана защита от огнестрелни оръжия или взривни вещества. Класифицирани като предлагащи защита от клас VR9, те се придържат към международно признатите официални критерии за изпитване, определени от германската Асоциация на лабораториите за изпитване на материали и конструкции, устойчиви на нападение (VPAM).

Например огън от боеприпаси калибър 7.62x54 R, заплаха от най-високия клас на гражданска устойчивост VPAM 10, ще бъде неутрализиран от стъклото в тези модели. Това не е всичко. Пътниците могат да бъдат спокойни, че са защитени от експлозивни заплахи, като атаки с дронове и детонация на ръчни гранати благодарение на специалната броня, използвана в покрива и долната част на каросерията. Дори резервоарът за гориво може да се похвали със самозатварящ се механизъм, който предотвратява загубата на гориво в случай на удар.

За клиентите, които търсят най-високо ниво на безопасност, автомобилният производител предлага специални курсове за обучение на шофьори за защита, в които шофьорите могат да усъвършенстват теоретичните си познания, практически упражнения за управление на превозното средство и обучение за тактическо реагиране.

Двата седана ще се появят дебютно на международното автомобилно изложение IAA Mobility 2023 в Мюнхен, а доставките за клиентите ще започнат през декември 2023 г.

Снимка: BMW

Виж още: BMW пуска на пазара евтин (по своите стандарти) лек електрически мотоциклет

 

 

Тагове: