Още не сме си отдъхнали от автошоуто в Детройт и вече започваме да се готвим за това в Женева. В мрежата се въртят интересни снимки, топ модели се обновяват, управляващи фигури в големи компании се сменят и още. Вижте най-интересните новини в автомобилната индустрия от изминалата седмица.

Audi A6 Allroad

Добри новини за феновете на Audi. Ще има ново A6 Allroad и то е в доста напреднала фаза на тестове. Тази седмица беше забелязан по време на зимни тестове, където е имал шанс да покаже своите SUV-подобни способности.

От снимката се вижда ясно, че автомобилът е по-висок, броните са разширени и въпреки че допълнителните елементи по калниците са прикрити, то е ясно, че няма да изневерят на Allroad стила.

Интериорът и основните елементи на екстериора не се различават от тези при стандартното А6 и A6 Avant. Повече за модела ще стане ясно съвсем скоро, защото неговата премиера се очаква малко по-късно тази година.

Skoda Kamiq

Skoda загатна за нов модел в гамата си, който ще видим през март в Женева. Изглежда, че швейцарското автоизложение ще бъде сцена за субкомпактен кросоувър, който ще носи духа на концептуалния Vision X. Новото чешко произведение ще се казва Kamiq и, разбира се, ще се движи на платформа от VW.

Ford Mach 1

От Ford отдавна говорят за изцяло електрическо SUV, но едва сега стана ясно, че такова ще има наистина и то ще бъде в продажба през следващата година. Ford Mach 1 ще има пробег от почти 500 км с едно зареждане на батериите, а от снимката се вижда, че има основни елементи в дизайна, вдъхновени от Mustang.

Bentley Centenary

И понеже споменахме автошоуто в Женева, ще ви кажем за още нещо, което да очаквате там. За да отпразнува 100-годишния си юбилей Bentley ще създаде Centenary. Все още няма никакви детайли за модела, освен че е вдъхновен от емблематичен спортен модел на марката. Най-вероятно ще бъде на базата на Continental GT, но не очакваме официална, потвърдена информация преди март.

AIWAYS U5 и Nathalie

Китайската компания AIWAYS също ще събира аплодисменти в Женева. Шанхайският производител ще навлезе на европейския пазар с електрически кросоувър и суперкола.

Кросоувърът U5 ще има около 460 км пробег с едно зареждане на батериите и ще бъде добра бюджетна алтернатива на Mercedes-Benz EQC.

Nathalie от своя страна е съвместна разработка с Gumpert и е първата кола, която използва метанол, за да генерира електрическа енергия, с която да се движи.

Renault

Бордът на директорите в Renault се събра на заседание и избра нов председател. След оставката на досегашния председател и главен изпълнителен директор Карлос Гон за главно лице на борда беше избран Жан-Доминик Сенар. По негово предложение за главен изпълнителен директор на компанията беше избран Тиери Болоре.

След като функциите на председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор вече са разделени, двамата ще поемат пълното управление на алианса Renault-Nissan и ще ръководят активно дейността в сътрудничество. Изпълнителният директор ще координира дейността на компанията в оперативна област под ръководството на председателя.

Коментари

Кой модел очаквате с най-голям интерес преди изложението в Женева? Ще бъде ли конкурентоспособна Ford във вече развития сегмент на електрическите кросоувъри? По-добър ли е Audi A6 Allroad от конкуренцията в сегмента и ако да, ще остане ли такъв? Споделете с нас в полето за коментари!

Samsung обясни защо трябва да сме развълнувани от Exynos 9820 в Galaxy S10

---

Спечели Samsung Galaxy Note 9 в новата инициатива на Go Guide - Go Guide Awards