Porsche представи новия и обновения си Macan. Колата първоначално излезе през 2014 г. и определено се превърна в успех, допълващ този на хита Cayenne. За близо 4 години Porsche успя да продаде над 350 000 бройки от Macan, а сега дойде време за освежаване.

След обновяването кросоувърът има по-тесни мигачи, както и модифицирани светлини и нов дизайн на джантите. Освен това клиентите ще имат на разположение нов цвят на каросерията, наречен Miami Blue, както и 20- и 21-инчови джанти. Инженерите на фирмата са обърнали сериозно внимание на окачването, което сега има малко по-комфортна настройка.

Porsche вече предлага и асистент за задръствания, който осигурява частично автономно управление до 60 км/ч. Клиентите могат да избират между три бензинови двигателя с мощност между 245 и 440 к.с. – дизел засега няма да бъде предлаган.

В салона се появява цифров инструментален панел, както и 11-инчов сензорен екран на мултимедийния комплекс, който е монтиран на новите Panamera и Cayenne. Междувременно кросоувърът е оборудван със спортен волан GT от 911. Вътре 11-инчов дисплей позволява добавянето на много опции за навигация, гласови команди, но също така и нещо наистина очаквано за модела – система за пречистване на въздуха в интериора.

Първата страна, където ще започнат продажбите на новия модел, ще бъде Китай. По-късно автомобилът ще се появи и при европейските дилъри. Цените на всъдехода ще бъдат обявени по-късно.

Още от Tech