Porsche обяви, че открива парк за бързо зареждане, който се намира в технологичния комплекс Berlin-Adlershof. Този паркинг разполага с четири клиентски места за паркиране, оборудвани с инфраструктурата за зареждане на Porsche. От тези четири пространства две от тях имат нова 800-волтова зареждаща технология, разработена от Porsche Engineering Services GmbH.

Сегашните DC станции за бързо зареждане за ЕV обикновено предлагат зареждане при около 400 волта. Това дава време за зареждане между 40 и 80 минути за автомобили, които могат да карат около 400 км на заряд. Чрез увеличаване на напрежението на тези зарядни устройства на 800 V потребителите получават много по-бързо зареждане на своето превозното средство.

Porsche казва, че зарядните устройства от 800 V могат да зареждат батериите на е-колите, така че да са способни да се движат 400 километра за по-малко от 20 минути. Зареждащите интервали поддържат коли, които са снабдени с конектор за комбинирана зареждаща система. Porsche казва, че Taycan ще бъде първият производствен автомобил с 800 V технология и ще се появи на пазара през 2019 г.

Porsche казва, че изграждането на инфраструктурата за зареждане на 800 V на този паркинг е част от пилотен проект, който ще тества иновативните технологии и ще събере опит за пускането на същите технологии за бързо таксуване в други Porsche центрове. Компанията не ограничава зареждането само до колите си.

Porsche казва, че зарядът е достъпен за всички електрически автомобили безплатно през нормалното работно време на Porsche Center Berlin-Adlershof. Налице е и мобилно приложение, което дава на потребителите подробна информация за процеса на зареждане.