Дай на електрическата кола нейната свобода и тя ще ти се отплати двойно с подобрени рекорди за скорост. Поне такава е рецептата за успех на Porsche с тяхната Porsche 919 Hybrid Evo - някогашния състезателен модел от 24-те часа на Льо Ман, но вече без налаганите от организаторите на култовата надпревара ограничения.

Porsche 919 Hybrid Evo с немския пилот Тимо Бернхард подобри легендарния рекорд на Нюрбургринг на Щефан Белоф.

В продължение на 35 години най-доброто дадено време оцеляваше, след като на 28 май 1983 г. Щефан Белоф със своето Porsche 956 измина обиколката на Нордшлайфе за 6:11.13 минути. Това бе най-доброто време – поне до днес. Тимо Бернхард измина разстоянието от 20.832 километра с Porsche 919 Hybrid Evo за 5:19.546 минути, което е нов рекорд.

Колата на Porsche караше по Нордшлайфе със средна скорост над 200 км/ч.

В този случай Porsche 919 Hybrid Evo е уникален модел, построен въз основа на състезателния прототип Porsche 919 Hybrid. Версията Evo се отличава с това, че инженерите на немската марка не са били ограничени от техническите регламенти на състезателните серии и са били в състояние да изпълнят всички решения, които ще гарантират увеличаване на скоростта.Тагове: