Невероятно красивото Ferrari 250 GTO от 1962 г., което виждате на снимката, е рядко срещана кола. Между 1962 и 1964 г. от този модел са направени шепа екземпляри и имайки предвид, че много от тях са били състезателни автомобили, е учудващо, че всички са оцелели до ден-днешен. Най-скъпата кола от поредицата е моделът от 1963 г., който бе продаден за 70 милиона долара.

Сега още един отива на търг - той е 1962 250 GTO, а предварителната оценка за продажната му цена е над 45 милиона долара. Колата е 250 GTO с шаси номер 3413GT и е била тествана от американския автомобилист Фил Хил по време на състезанието Targa Florio през 1962 г.

Благодарение на първия собственик на автомобила - Едоардо Луади-Габарди, колата се превръща в машина за печелене на състезателни титли. Най-високо отличие в състезателнатa кариера на автомобила е спечеленият национален шампионат на Италия. По-късно зад волана на колата се качва и Джани Булгари – един от наследниците на известната марка бижута.

Един любопитен факт за колата е, че тя винаги е успявала да завърши състезанието. Имайки предвид колко трудно е било за онова време, това наистина е голямо постижение.

Колата бе продадена за 7 милиона долара през 2000 г. и оттогава е карана по пистите на състезания с класически и винтидж коли.