Tesla подготвя софтуерен ъпдейт, който ще увеличи максималната мощност на Model S с 50 конски сили. Според Илон Мъск, така последната ревизия на Tesla Model S вече ще може да победи Porsche Taycan Turbo S в скоростна надпревара.

Мъск смята, че този ъпдейт, който ще повиши значително ускорението от 0 до 100, ще бъде достатъчен, за да може американската кола да надвие далеч по-именития си немски съперник.

По официални данни ускорението на Porsche Taycan Turbo S от 0 до 100 е 2.61 секунди, докато това на Tesla Model S е 2.68 секунди. Респективно немският звяр печели ускорението до 160 км ч с 6.12 секунди срещу 6.46 секунди. Накрая, чудовището от Щутгарт е по-бързо и в надпреварата на четвърт миля, която взима за 10.69 секунди срещу 11.08 за Tesla Model S. По-високото ускорение се пренася и в по-висока средна скорост от 210.8 км ч срещу 200 км ч за американското возило.   

Трябва да припомним, че Tesla периодично прави ъпгрейди на софтуера на своите коли дори и без да има сериозна конкуренция, но е ясно, че появата на Porsche Taycan сериозно застрашава Model S и Мъск е готов на всичко, за да се бори за водещата позиция.

Виж още: Настана време за гласуване и печелене на награди (големи)

Тагове: