Дали електрическият супер автомобил Battista на Pininfarina просто не е достатъчно ексклузивен за вас? Имате късмет. Италианският автомобилен производител представи специален вариант Battista Anniversario, който още повече развива идеята за е-колата. Тя все още се върти около тази четиримоторна система с мощност 1900 к.с. с над 300 км/ч максимална скорост и пробег, превишаващ 500 км, но вече трябва да осигурява по-висока производителност чрез колела, които са по-леки и по-големи отзад (21 инча) и с подобрена аеродинамика.

Anniversario ще се предлага стандартно с пакет Furiosa (допълнителни модификации по шасито), който се предлага за всеки Battista, но също така ще има и специално задно крило, задни перки и "други детайли по поръчка".

Подобно на много супер редки автомобили, Pininfarina също се занимава с уникална изработка, интериор и козметика. Anniversario ще бъде изграден ръчно в Cambiano с нова опция за цвят Grigio Antonelliano, уникална кожа и седалки Alcantara, множество гравирани елементи и етикети, за да напомнят на всички, че сте закупили специално издание.

Има само един проблем: вероятно няма да го получите, дори ако имате парите. Цената от 2.6 милиона евро (около 2.9 милиона долара) е пречка сама по себе си, но Pininfarina също прави само пет бройки от Anniversario. Ако имате късмета да направите поръчка, може вече да е късно. В противен случай просто ще трябва да се наредите за един от 147-те други Battista автомобила, които ще започнат да достигат до клиентите в края на 2020 г. Знаем, че това е огромно затруднение - няма пълно щастие.

Виж още: Защо „картина + звук = ултимативното домашно развлечение“?