Тунингована версия на Tesla Model 3 направи супер бърза обиколка на прочутата писта Цукуба в Япония, която е сравнима с най-доброто постижение на суперколата McLAren F1.

Ключът зад неочаквания успех на Tesla Model 3 се крие в работата на спецовете от Unplugged Performance, които са направили поредица от модификации на колата. Те включват работа по купето и под капака, включително подобрена спирачна система, окачване и др. Самата кола принадлежи на Ерик Стрейт от YouTube канала Daeric.

На популярната за бенчмарк тестове писта тунингованият Tesla Model 3 постига време от 1:04.7, което е само с 1 стотина по-бавно от най-добрата обиколка на McLaren F1. Любопитно е, че шефът на Tesla Илон Мъск някога описа McLaren F1 като своята любима кола и дори притежаваше такава, докато не катастрофира с нея и се оказа, че колата за милиони всъщност няма застраховка.

С това постижение този конкретен Tesla Model 3 се нарежда до именитите автомобили като Lambroghinin Gallardo, Ferrari F40 и Porsche 911 Turbo 997, които са поставили най-бързите обиколки на Цукуба.

Виж още: Какво ново при колите на старо у нас