След първата публична премиера на уникалния си и първи модел Polestar 1 на международното изложение в Женева новата автомобилна марка Polestar, подразделение на Volvo, обяви, че вече приема заявки за закупуването на луксозния спортен хибрид.

Електрифицираният Polestar 1 ще бъде пуснат в производство в Китай в средата на 2019 година, а скоро след това ще бъде последван и от по-малък модел, наречен Polestar 2. Половината от технологичните решения, интегрирани в първата кола на на Polestar, идват от Volvo, в това число и самата платформа - SPA. Останалите решения и технологии са изцяло уникални за модела.

От Polestar потвърдиха, че са получили около 6000 „сериозни запитвания” за Polestar 1 още преди купето да има точна цена, и се налага производството му да бъде удвоено.

Първоначално се смяташе, че производството на Polestar 1 ще е 1500 бройки, като колата ще се прави в новия завод на Volvo в Ченду, Китай, но сега по-вероятно е да бъдат произведени около 3000 коли.

Най-вероятно сочената досега цена от 150 000 евро за хибрида ще се окаже по-ниска от реалната, но не се знае точно с колко.

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Най-четени
Всички

Глобиха Sony, защото не указва, че онлайн играта на PS4 е платена

351 | 16.01.2019
Още от Tech

Sony с Xperia XZ4 анонс на MWC. Подготвя и Compact модел (СНИМКИ)

21 | 16.01.2019