Volvo Cars показа амбициите си да се конкурира с Tesla чрез Polestar. Това е ново подразделение на шведската марка, което има собствен щанд на автоизложението в Женева. Първият и за момента единствен модел на бранда е Polestar 1, което е супер производително електрифицирано купе. Polestar обещава още два модела в следващото десетилетие, като Polestar 2 най-вероятно ще е седан, а за Polestar 3 вече е потвърдено, че ще бъде кросоувър, научихме от TheVerge.

Polestar 1 има два електромотора в задната част на автомобила, които възпроизвеждат 218 к.с. В предната си част има 4-цилиндров бензинов двигател с обем от два литра. Обединявайки се с електрическите двигатели, автомобилът достига 600 к.с. обща мощност. Със своите 150 километра пробег на батерия с едно зареждане Polestar 1 има най-големия пробег сред всички хибриди на пазара.

Polestar 1 също ще има система, която позволява да използвате смартфона си като ключ за автомобила. Чрез приложение за iOS или Android ще можете да отключвате/заключвате и стартирате автомобила. Въпросното приложение също ще позволява и да оторизирате трети лица да имат достъп до колата. Било то за зареждане, сервизиране или за споделяне на автомобила.

Отвън автомобилът има агресивен вид и в същото време е много модернистичен. Със своите безрамкови прозорци и странични огледала Polestar пренася последните тенденции при смартфоните в автомобилната индустрия.

Двата екземпляра от Polestar 1, които са изложени в момента в Женева, са реални серийни автомобили, но въпреки това производството на модела няма да започне до средата на следващата година. В момента в Китай се строи специален център, в който електрифицираните автомобили от новото подразделение на Volvo ще стават реалност.

Тагове: