Polestar 2, вторият сериен модел на изцяло електрическата марка на Volvo, вече е на пазара и заинтересованите клиенти могат да направят депозит.

Цената в Германия започва от 58 800 евро, а във Великобритания от 49 900 паунда. В Белгия и Холандия стартовата цена ще бъде 59 800 евро.

Производството на модела ще започне през юни 2020 г. в новата фабрика на компанията в Китай, но вече могат да бъдат правени предварителни поръчки. Първите сглобени бройки се очаква да имат особено високо ниво на оборудване.

При един пълен заряд на батериите Polestar 2 ще може да изминава почти 450 километра. Предвиждат се няколко варианта за зареждане, между които и бърз. Максималната мощност на возилото е 400 к.с.

Volvo позиционира Polestar 2 като конкурент на Tesla Model 3 за Европа и вече знаем колко ще струва колата, когато се появи на пазара в няколко избрани страни от Стария континент.

Рекламната кампания на Volvo акцентира върху колите на Tesla като пряк конкурент, но бъдещите купувачи със сигурност ще искат да разберат как се сравнява Polestar 2 със серията BMW 3, както и със сходни предложения на Audi и Mercedes. Освен това е-колите засега не трябва да се конкурират една с друга, а да покажат на потребителите, че са солидна алтернатива на големия бензинов пазар.   

Виж още: Полицаи спряха Tesla без водач: нагласено или не? (ВИДЕО)

Тагове: