Porsche пусна ново видео, което показва как протича целият строеж на новия хит сред електрически коли Taycan в завода на компанията в Цуфенхаузен. Миналия месец Porsche Taycan стана първата е-кола на култовата марка, влязла в серийно производството.

Това е най-голямата инвестиция като пари, която Porsche някога е правила в отделен модел, и компанията закономерно е горда от това, как са се развили нещата.

„Всеки етап от процеса е оптимизиран за ефективност и прецизност“, казва компанията.

Видеото наистина е впечатляващо, защото разкрива някои интересни детайли от сглобяването на колата. За да се справи с нуждите на серийното производство на Porsche Taycan, компанията ангажира 2000 нови служители. Porsche първоначално планираше да произведе 20 000 бройки от Taycan годишно в завода, което е значителна цифра за относително малката бутикова компания. Сега обаче Porsche иска да увеличи производствения капацитет, без да посочва конкретни и нови цифри. Като първата изцяло е-кола на прочутата марка Porsche Taycan се прие доста добре, макар че някои разкритикуваха прекалено високата ѝ цена. Porsche обяви, че поне две по-евтини версии на Taycan ще се появяват през следващата година.

Виж още:  Интернет полудя по Porsche Taycan, подминаващ аварирал Tesla Model S