Седмица преди премиерата ѝ Porsche показа, че не се шегува със своята първа изцяло електрическа кола Taycan. Компанията е поставила нов рекорд с автомобила на емблематичното трасе на пистата Нюрбургринг-Нордшлайфе.

Porsche Taycan с Ларс Керн зад волана и два е-мотора с мощност повече от 600 к.с. и пълно задвижване преодоля стандартния кръг с дължина от 20.6 км за 7 минути и 42 секунди.

През последните няколко седмици от марката анонсираха изминаването на 3425 километра за 24 часа с прототип на електромобила, както и последователното (26 пъти) ускорение от 0 до 200 км/ч. Неотдавна Porsche Taycan преодоля на трасето Нардо в Италия 3425 км за 24 часа с отчитане на времето за презареждане на акумулаторите.

Електрическата кола ще бъде първата в света с пълна интеграция на Apple Music.

Само преди дни пък Cayenne Turbo S E-Hybrid също направи една рекордна обиколка на трасето Gotland Ring в Швеция за 3 минути и 51 секунди. При това автомобилът беше със стандартни гуми, с които премина 3.2 километра по северната част на пистата, покрита с асфалт, и още 4.2 километра по чакъл.

Виж още: Lamborghini и хибрид са две думи, които не очаквахме да видим в едно изречение