Bugatti не е експериментирал с електрически коли от супер редкия прототип Type 56 от 1931 г., но сега компанията се готви да се завърне в тази ниша… макар и относително. Bugatti анонсира Baby II: eлектрическо копие в 75 процента от мащабите на Bugatti Type 35, което прилича повече на функционална играчка, отколкото на нещо, което може да карате навън.

Моделът очевидно е предназначен за децата на богати семейства и има скромните 1.3 конски сили и 1.4 kWh батерия, но в същото време е достатъчно голяма, за да се кара и от възрастни.

Те могат да активират експертния режим, който увеличава максималната скорост до 50 км/ч, както и конските сили. Максималният пробег от 30–50 км е доста малък, но е напълно достатъчен за триумфална обиколка из имението ви.

Bugatti ще приеме поръчки само за скромните 500 бройки от Baby II и едва ли ще се изненадате от факта, че цената е една от най-скъпите за това, което реално получавате. Стандартният модел ще струва 30 000 евро, а луксозният – 58 000 евро. За тази пари може да си купите напълно функционална е-кола, но въпреки това офертата вероятно е най-близкото до това да имате Bugatti в гаража си, ако не можете да си позволите да похарчите милиони за неговите батковци.

Снимка: Bugatti

Виж още: Apple плаща по 25 долара на всеки с умишлено забавен iPhone