Lexus, който все още не е пуснал електрически автомобил, представи нова концепция, която е толкова луда, че е съмнително нещо подобно да се реализира.

Въпреки това производителят на автомобили също обяви планове за представяне на действителен електрически модел, който той планира да докара до фаза на производство.

Toyota влезе рано в хибридната игра с Prius, но докато повечето автомобилни производители преминаха към хибриди и изцяло електрически превозни средства, гигантът остана на хибриди и вместо това заложи на водород за електрически превозни средства.

Подходът се разшири и до Lexus. Миналата година Йошихиро Сава, главен изпълнителен директор на Lexus, заяви, че „изцяло електрическите превозни средства все още не са готови за водеща роля“.

В рекламата си за хибридни превозни средства Lexus дори критикуваше изцяло електрическите превозни средства.

Въпреки този манталитет и анти-EV език Toyota разкрива, че се стреми да лансира 10 нови е-коли в световен мащаб до „началото на 2020 г.“. Очаква се Lexus да застане зад някои от тези модели, а сега той представи електрифицираната концепция Lexus LF-30, която предлага тяхна визия за това, как ще изглеждат електрическите автомобили.

Японският автомобилен производител допълва, че Lexus LF-30 е оборудван с акумулаторен блок с мощност 110 кВтч, способен да достигне 500 км обхват и може да се зарежда със скорост 150 кВт.

Но спецификациите не означават много, тъй като Lexus го представя най-вече като дизайнерско упражнение за това, как биха могли да изглеждат техните електромобили в бъдеще. И очевидно компанията иска те да изглеждат като това безумно изглеждащо нещо с гигантски врати като криле.

Виж още: Какви ги върши Илон Мъск от Космоса...