Преди повече от година научихме, че се работи по състезателна версия на електрическия Tesla Model S, и сега компанията Electric GT демонстрира първия си пистов модел, наречен Model S P100DL. Това стана в Барселона и предшества старта на самата надпревара, който е планиран за ноември.

Моделът е нещо повече от стандартен Model S P100D със спортен режим; колата може да ускори до 100 км/ч за 2.1 секунди, което е три десети по-бързо от базовата версия. Освен това пистовата кола развива максимална скорост до 250 км/ч.

 

Подобренията са резултат от гумите Pirelli P Zero и намаленото тегло - тази кола е с 500 килограма по-лека заради използването на въглеродни нишки. Окачването е уякчено, по-добра е и спирачната система. Със 100 kWh батерия в колата, Electric GT очаква тя да издържи надпреварата от 90 километра с един заряд.

Цената на една такава кола е малко повече от 300 000 евро. Спонсор на отбора е испанската VP (League of Videogame Professionals на Mediapro). Виртуална версия на колата ще влезе дори в рейсъра Assetto Corsa за PC, PS4 и Xbox One.

Състезанието ще бъде във Валелунга, Италия.

Оцени:
Рейтинг: 5
Най-четени
Всички

"Дюн" на Дени Вилньов с премиерна дата. Кастът е зверски!

577 | 17.02.2019
Още от Tech

2019 Renault Megane и 1.3 TCe: неочаквано добра комбинация (тест драйв)

31 | Преди 19 ч.