Сензация от пистата в Мексико: геймър успя да победи бивш пилот от Формула 1 в надпревара един на един. Енцо Бонито, който "кара" на симулационни рейсъри на РС и конзоли, изпревари Лукас ди Граси, познат на феновете на високите скорости като пилот от Virgin Racing във Формула 1 и Audi WEC. В момента Лукас ди Граси е пилот от набиращото популярност състезание Формула Е.

Състезанието между двамата беше в рамките на годишното издание на Race of Champions в Мексико, където се събират звезди от всички подразделения на моторните спортове. Тази година тук беше суперзвездата на Формула 1 Себастиан Фетел, шампионът от Инди 500 Райън Хънтър-Рий и 9-кратният победител от Льо Ман Том Кристенсен.

Бонито и Ди Граси се надпреварваха в предварителния рунд, всеки застанал зад волана на Vuhl 05s. Геймърът обаче пресече финала с повече от половин секунда преднина.

Това определено е сериозно постижение и показва, че симулационният рейсинг все повече става актуален в реалния свят на моторните спортове. Сим рейсингът вече има първия си шампион, подкрепен от ФИА, в лицето на Игор Фрага. Бразилецът също спечели финалите в McLaren Shadow Project миналата седмица, докато едновременно с това има и кариера на реален пилот. Бившият пилот от Формула 1 Макс Ферстапен също намери нов живот на виртуалното трасе като част от Team Redline.