Mercedes-AMG вече започна тестове на няколко прототипа на своя уникален суперавтомобил Project One. Машината се движи по обществени пътища във Великобритания. И да, представете си как ще се почувствате, ако видите това чудовище в огледалото си.

По време на международното изложение във Франкфурт през миналата година спортното подразделение на гиганта Daimler - Mercedes-AMG, анонсира първите подробности за изцяло новия си хиперавтомобил Project One.

Представен на салона под формата на студийна разработка, Project One беше анонсиран като кола, която ще предложи максимална мощност от над 1000 конски сили и възможност за развиване на максимална скорост от над 350 км/ч. С хибридна задвижваща система, заимствана от тази на болидите във Формула 1, съставена от 1.6-литров турбо V-образен, шестцилиндров двигател с вътрешно горене, подаващ към задните колела мощност от 680 конски сили, и два електромотора с по 120 кВт, задвижващи предните.

Досега компанията не бе разкрила почти никакви нови подробности за новия си суперавтомобил. Сега от фирмата най-сетне обявиха, че през изминалите няколко месеца автомобилът е преминал през програма за разработка зад затворени врати, като основният процес е бил дигитален, а крайната цел - изваждането на колата на пътя.

Mercedes не съобщи цена за модела, но според запознати тя ще е около 2 милиона долара.

Тагове: